‎ ‎

הנגשה באמצעות תוסף

נגישות האתר חיונית ליצירת חוויה מקוונת ראויה לאנשים עם מוגבלויות. המשמעות היא לוודא שאתרים, תוכניהם וכליהם מעוצבים ומפותחים כך שכל אחד יכול להשתמש בהם, ללא קשר ליכולותיו הפיזיות, חושיות או קוגניטיביות. הדבר יכול לכלול הספקת טקסט חלופי לתמונות (מלל חילופי), ווידואי כי ניתן להשתמש בכל הפונקציות אך ורק באמצעות המקלדת, אספקת תמלילים לאודיו ועוד. חשוב לציין כי נגישות האתר חשובה לא רק לאנשים עם מוגבלויות, אלא שיפור הנגישות יכול להיות מועיל לבעלי האתר ולמפעיליו ממספר הסיבות:

ישנם מספר עקרונות מרכזיים של נגישות אתרים שאחריהם עוקבים ארגונים ויחידים הפועלים בעולם הנגשת האתרים. אלו כוללים:

עקרונות התפיסה

מידע וממשק משתמש חייבים להיות ניתנים להצגה למשתמשים בדרכים שבהן הם יוכלו לתפוס אותם בצורה הנוחה. זאת כולל מתן מלל חלופי לתמונות, כתוביות לסרטונים ותמלילים לתוכן אודיו.

עקרונות התפעול

רכיבי ממשק משתמש וניווט באתר חייבים להיות ניתנים להפעלה נוחה. משמעות הדבר היא כי משתמשים חייבים להיות מסוגלים להשתמש באתר עם מקלדת בלבד, כמו גם עם טכנולוגיות מסייעות כגון קוראי מסך.

עקרונות המובנות

מידע באתר ותפעול ממשק המשתמש חייבים להיות מובנים בצרוה אינטואיטיבית. זאת כולל שימוש בשפה ברורה ותמציתית, עיצוב קישורים וכפתורים, והקפדה על נוחות הניווט באתר ועוד. עקרונות היציבות: האתר חייב להיות יציב מספיק וניתן לשימוש באמצעות מגוון רחב של טכנולוגיות מסייעות. זאת כולל שימוש בתגי HTML סמנטיים ומתן תמיכה בתכונות ARIA (Accessible Rich Internet Applications).

עקרונות היציבות

האתר חייב להיות יציב מספיק וניתן לשימוש באמצעות מגוון רחב של טכנולוגיות מסייעות. זאת כולל שימוש בתגי HTML סמנטיים ומתן תמיכה בתכונות ARIA (Accessible Rich Internet Applications).

כאמור, ישנם מספר חוקים והנחיות התקינה המחייבים אתרי אינטרנט להיות נגישים, כולל אמנת האומות המאוחדות בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות (UN CRPD), חוק האמריקאים עם מוגבלויות (ADA) הנחיות הנגישות לתוכן אינטרנט (WCAG 2.0) שפותחו על ידי קונסורציום האינטרנט העולמי (W3C), חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998, ותקן 5568 ישראלי.  חוקים והנחיות אלו קובעים קריטריונים ספציפיים שאתרים חייבים לעמוד בהם כדי להיחשב נגישים. כדי להפוך אתר לנגיש, יש לנקוט צעדים הבאים:

על ידי נקיטת הצעדים הנזכרים לעיל, מפתחים יכולים להבטיח שהאתרים שלהם נגישים לכלל הגולשים. כמו כן, בעת פיתוח או עיצוב מחדש של אתר האינטרנט, חשוב להעריך את נגישותו כבר בשלבים המוקדמים של התכנון כדי לזהות בעיות פוטנציאליות. במרכז הישראלי להנגשת אתרים אנו מקפידים כי קוד, עיצובם ותוכנם של האתרים יעמדו בקריטריונים של חקיקה ותקינה בדבר הנגישות, ובפרט שמים דגש על השירותים המוענקים ללקוחותינו כגון:

המרכז הישראלי להנגשת אתרים ממלא תפקיד קריטי במתן סיוע לארגונים וליחידים ששואפים להמיר את אתריהם לנגישים יותר. ביכולתנו להציע מגוון משאבים ושירותים, כולל תכניות הדרכה, ערכות כלים וייעוץ בכל הנוגע לשיטות העבודה המומלצות לעיצוב ופיתוח אתרים נגישים. באמצעות הזמנת שירותנו, אתם יכולים להבטיח שאתר האינטרנט שלכם יהיה נגיש לכל המשתמשים, ללא קשר למוגבלויותיהם או לבחירותיהם בטכנולוגיות המסייעות בגלישה.

צרו קשר עכשיו כדי להתחיל
בתהליך ההנגשה!

צרו איתנו קשר ונשמח לעזור להפוך את העסק שלכם לנגיש לכולם