‎ ‎

הנגשת מסמכים

הנגשת מסמכים

אנשים בעלי מוגבלויות משתמשים במסמכים דיגיטליים בדרכים שונות. חלקם עשויים לרצות להאזין למסמך באמצעות תוכנת המרת טקסט לדיבור, אחרים עשויים לדרוש גופן גדול יותר או צבעים שונים לקריאה נוחה יותר. כדי להנגיש מסמכים לאנשים עם מוגבלויות, חשוב להשתמש בכותרות ועיצוב נכונים, לכתוב בשפה פשוטה ולהימנע מז'רגון וקיצורים, להשתמש בפונט נפוץ ופשוט, לספק תיאור משמעותי ומלל חילופי עבור תמונות וחומר חזותי אחר, להתאים רווח בין המשפטים, להשתמש ביחס ניגודיות צבע של 4.5:1, לוודא כי התוצאה סופית עומדת בתקני הנגישות באמצעות בדיקה מדגמית בתוכנת ה-NVDA ועוד. כך, בין היתר, יש לוודא מראש כי המסמכים הדיגיטליים שבאתר  הינם קריאים וזמינים לגולש בעל מוגבלויות.

 

מהו מסמך נגיש?

כל המסמכים שנוצרו החל מיום 25.10.2017 מחויבים להיות נגישים על פי חוק (למעט מסמכי צד ג'), מטרת החוק היא לתת מענה הולם למשתמשים בעלי מוגבלויות ולאפשר לאנשים הללו לקבל מידע, באותה רמה של יעילות והנאה ככל המשתמשים. זאת אומרת כי נגישות המסמכים נמדדת באמצעות נוחות וקלות שעמה משתמשים בעלי מוגבלויות למיניהן יכולים לגשת למסמכים דיגיטליים, כגון מסמכי PDF, מסמכי Word, מצגות PowerPoint ואמצעי מדיה דיגיטליים אחרים, בהשוואה לקלות ונוחות הגישה בקרב אוכלוסיית האנשים ללא מוגבלויות. זאת כולל התחשבות בצרכים של אנשים עם ליקויי ראייה, ליקויי שמיעה, ליקויים מוטוריים ופיזיים, הפרעות קוגניטיביות, וכדומה. קריטריונים להנגשת מסמכים לאנשים עם מוגבלויות כוללים שימוש בטכנולוגיות שונות כגון טכנולוגיות מסייעות, תוכנות המרת טקסט לדיבור, קוראי מסך ומכשירים מסייעים נוספים שייעודם להבטיח גישתם למסמכים דיגיטליים של אנשים בעלי מוגבלויות.

 

איך זה עובד?

  • בדיקה מקיפה של מסמכי האתר. אופטימיזציה של נגישות מסמכים עבור אנשים עם מוגבלויות היא חלק חשוב מיצירת סביבה דיגיטלית נוחה לכולם. התהליך כרוך ביצירת מסמכים דיגיטליים שניתנים לקריאה ולהבנה על ידי אנשים עם מוגבלויות. יחד עם זאת, הוראות החקיקה הקיימת בפירוש מדגישות כי לא כל המסמכים הקיימים באתר חייבים להיות נגישים לאוכלוסייה הזו. לכן, כצעד הראשון באופטימיזצית נגישות המסמכים אנו מבצעים בדיקה מקיפה של המסמכים המצויים באתרו של הלקוח למען מיונם והנגשתם רק את המסמכים שלהם נדרשת ההנגשה.

  • המרה לפורמט מונגש. מומחינו מציעים מספר דרכים להמרת המסמכים לפורמט נגיש לאנשים עם מוגבלויות הנשענות על השימוש בטכנולוגיות שונות ובשיטות עבודה מתקדמות. טכנולוגיות שניתן להשתמש בהן כוללות טכנולוגיות מסייעות, פתרונות המרת טקסט לדיבור, שימוש בקוראי מסך ומכשירים מסייעים אחרים. שיטות עבודה בדרך כלל מניחות שימוש בכותרות מתאימות, כתיבה בשפה פשוטה, מתן אפשרות למשתמשים לשנות גודלי הגופנים, שמירה על הרגישות לניגודיות, הוספת הניווט באמצעות המקלדת, הנגשת סרטונים ומדיה חזותי אחר, שימוש בכתובות URL תיאוריות, שימוש במלל חילופי ובתפקידי ציון דרך של ARIA. בנוסף לכך, ניתן להמיר מסמכים למגוון פורמטים חלופיים ונגישים לרבות ברייל דיגיטלי, MP3, DAISY וספרים אלקטרוניים אשר ניתנים לגישת הגולשים באמצעות פתרונות דיגיטליים כגון SensusAccess.

  • ולידציה. כל מסמך המונגש על ידי המרכז הישראלי להנגשת אתרים, יעבור ולידציה בהתאם לדרישות החקיקה והתקינה הקיימים, לרבות בהתאם לדרישות התקן 5568 והנחיות WACG 2.0, ולפני שליחה ללקוח ולפי בקשתו, יוחתם באופן דיגיטלי, דבר המעיד על היותו מסמך נגיש.

  • לשיחה ללקוח. המסמכים המונגשים יושלחו ללקוח תוך זמן קצר ובצירוף דוח בדיקה מקיפה שבוצעה באתר.

המרכז הישראלי להנגשת אתרים מספק נגישות ברמה גבוהה, על פי עקרונות הספקת הנגישות, דהיינו כולל מתן אפשרות לבעלי מוגבלויות למיניהן לגשת בצורה חופשית ונוחה לתכני האתר שבו הם גולשים וזאת ללא  צורך הכרחי לבקש שיישלח אליהם העתק המסמך בפורמט המתאים. לכן, אם ברצונכם לשפר את רמת הנגישות של אתרכם, אל תהססו לפנות למומחינו אשר יספקו מענה מהיר, בטוח ומקצועי להנגשת כל סוגי המסמכים. 

צור קשר

כתובת

אלעד , ישראל

צור קשר

טלפון:  03-9153153

שעות עבודת משרד:

ראשון – חמישי 9:00 – 17:00

אלעד, ישראל

צור קשר

מלא את הטופס או שלח דוא"ל ישירות אל: office@israel-accessibility.co.il