הנגשת מסמכים וקבצים
המרכז הישראלי להנגשת אתרים מציע פתרונות מקצועיים להנגשת כל סוגי המסמכים הדיגיטליים בדגש על בעלי לקויות ראיה החל מקבצי PDF ועד תמונות, טקסטים ופורמטים נוספים, כך שכל אדם, יוכל לגשת לתוכן בצורה נוחה ומובנת.
תהליך ההנגשה שלנו מתחיל בבחינת המסמך והבנת הצרכים הספציפיים, תוך זיהוי בעיות פוטנציאליות כמו קריאת תוכן הפוך או טעויות במבנה, במיוחד כאשר המסמך עבר המרה מ-Word ל-PDF, דבר המשפיע על קריאתו בידי כלים בהם משתמשים בעלי לקויות ראיה בדגש על "קורא מסך".

אנו מתמקדים בהוספת תיאורים טקסטואליים לתמונות, תיוג נכון של כל האלמנטים, והסדרת התגיות שמאחורי המסמך – שמאפשרות לקוראי מסך בהנגשה זו אנו מבטיחים שהמסמך יקרא בצורה נכונה, לדוגמא מ"שמאל לימין", ושורות לא יתפספסו או יקראו בסדר לא נכון על מנת להימנע מטעויות קריאה מיותרות.
לקרוא את המסמך בצורה מדויקת.
הצוות שלנו משקיע זמן רב וידע מקצועי בהבטחת תהליך הנגשה איכותי, כך שהקורא המשתמש יוכל להפיק את התועלת המקסימלית מהמסמך, בדיוק כפי
כל מסמך, בין אם מדובר במסמכים משרדיים, חשבונות, או טפסים אחרים, יונגש בצורה מושלמת, כך שהוא יהיה קריא ונגיש לכל משתמששהוא אמור להיות.
מהו מסמך נגיש?
כל המסמכים שנוצרו החל מיום 25.10.2017 מחויבים להיות נגישים על פי חוק (למעט מסמכי צד ג'), מטרת החוק היא לתת מענה הולם למשתמשים בעלי מוגבלויות ולאפשר לאנשים הללו לקבל מידע, באותה רמה של יעילות והנאה ככל המשתמשים.
זאת אומרת כי נגישות המסמכים נמדדת באמצעות נוחות וקלות שעמה משתמשים בעלי מוגבלויות למיניהן יכולים לגשת למסמכים דיגיטליים, כגון מסמכי PDF, מסמכי Word, מצגות PowerPoint ואמצעי מדיה דיגיטליים אחרים, בהשוואה לקלות ונוחות הגישה בקרב אוכלוסיית האנשים ללא מוגבלויות. זאת כולל התחשבות בצרכים של אנשים עם ליקויי ראייה, ליקויי שמיעה, ליקויים מוטוריים ופיזיים, הפרעות קוגניטיביות, וכדומה. קריטריונים להנגשת מסמכים לאנשים עם מוגבלויות כוללים שימוש בטכנולוגיות שונות כגון טכנולוגיות מסייעות, תוכנות המרת טקסט לדיבור, קוראי מסך ומכשירים מסייעים נוספים שייעודם להבטיח גישתם למסמכים דיגיטליים של אנשים בעלי מוגבלויות.
תהליך הנגשה בארבעה שלבים פשוטים
הנגשת מסמך מורכב מהשלבים הבאים:

בדיקה מקיפה של מסמכי האתר
אופטימיזציה של נגישות מסמכים עבור אנשים עם מוגבלויות היא חלק חשוב מיצירת סביבה דיגיטלית נוחה לכולם. התהליך כרוך ביצירת מסמכים דיגיטליים שניתנים לקריאה ולהבנה על ידי אנשים עם מוגבלויות. לכן, כצעד הראשון באופטימיזצית נגישות המסמכים אנו מבצעים בדיקה מקיפה של המסמכים המצויים באתרו של הלקוח למען מיונם והנגשתם רק את המסמכים שלהם נדרשת ההנגשה

המרה לפורמט מונגש
מומחינו מציעים מספר דרכים להמרת המסמכים לפורמט נגיש לאנשים עם מוגבלויות הנשענות על השימוש בטכנולוגיות שונות ובשיטות עבודה מתקדמות. טכנולוגיות שניתן להשתמש בהן כוללות טכנולוגיות מסייעות, פתרונות המרת טקסט לדיבור, שימוש בקוראי מסך ומכשירים מסייעים אחרים.

ולידציה
כל מסמך המונגש על ידי המרכז הישראלי להנגשת אתרים, יעבור ולידציה בהתאם לדרישות החקיקה והתקינה הקיימים, לרבות בהתאם לדרישות התקן 5568 והנחיות WACG 2.0, ולפני שליחה ללקוח ולפי בקשתו, יוחתם באופן דיגיטלי, דבר המעיד על היותו מסמך נגיש.

שליחה ללקוח
המסמכים המונגשים יושלחו ללקוח תוך זמן קצר ובצירוף דוח בדיקה מקיפה שבוצעה באתר.